Prima pagina |  Harta Brasovului |  Articole |  Despre rezervarea online |  Portal Poiana Brasov |  Contact
|
Portal informare turistica Brasov - brasovean.ro: Informatii despre regiunea Brasov si Poiana Brasov. Cazare, gastronomie, restaurante, pizza, hoteluri, pensiuni, harta Brasov si Poiana Brasov, baruri si cluburi, cultura, teatru, monumente, galerii fotografii, cetatea Brasovului, Biserica Neagra, curs valutar, telefoane, magazin virtual, relaxare
Sinagoga de rit ortodox Catedrala Ortodoxa \ Casa Friedrich Ridely Biserica Ortodoxa \ Statuia lui Gheorghe Baritiu Casa Andrei Muresianu si Constantin Secareanu Sala \
Va aflati aici: Prima pagina > Despre Judetul Brasov

Despre Judetul Brasov

Protejat de arcul Carpatilor, judetul Brasov este inima turistica a României si reprezinta cel mai important pol economic si cultural, centru al oamenilor de afaceri români si straini, oferind cu generozitate conditii dintre cele mai favorabile pentru întâlniri ori distractie.

Populatia judetului Brasov, 588.366 locuitori (2002). Relieful muntos ocupa 40% din suprafata judetului. Depresiunea Brasov si Podisul Transilvaniei ocupa 60%. Altitudinea maxima este de 2.527 m Vf. Vistea Mare - M-tii Fagaras, iar cea minima 400 m in lunca Oltului (Ucea).

Clima:

Clima judetului Brasov are un specific temperat-continental, caracterizandu-se prin nota de tranzitie intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental: mai umeda si racoroasa in zonele de munte, cu precipitatii relativ reduse si temperaturi usor scazute in zonele mai joase. Inversiunile de temperatura nu sunt numeroase, de aceea, temperaturile minime din timpul iernii nu se inscriu in valorile extreme. Cantitatea de precipitatii este relativ mai ridicata ca urmare a contrastelor diurne mici. Temperatura medie multianuala a aerului este de 7,6° C, temperatura maxima absoluta fiind de 37° C in luna august.

Vegetatia:

La 400-1.000 m altitudine paduri de foioase (stejar, gorun, carpen, fag); la 1.000-1.300 m paduri de amestec (fag, rasinoase); la 1.300-1.800 m paduri de conifere; peste 1.800 m pajisti, tufirisuri, arbusti in etajul subalpin si la peste 2.200 m, in etajul alpin. Multe specii rare si endemice (zona Tampa, Dealul Cetatii).Pe versantii însoriti ai Dealului Cetatii sau Tâmpei se pastreaza specii originale din stepele sau silvostepele care în tertiar ocupau zone mai mari (zambila salbatica, colilia, patlagina argintie, nemtisorul de stânca, migdalul pitic, cununita de calcar, visinelul, etc. Culmile înalte ale Pietrii Craiului adapostesc numeroase specii specifice carpatice (garofita Pietrii Craiului, obsiga bârsana, macul de munte, crucea voinicului, etc.

Fauna:

Fauna este foarte variata, gratie multitudii biotopurilor întâlnite din v. Oltului pâna pe crestele muntoase. Daca în mlastinile eutrofe ale Tarii Bârsei se întâlnesc numeroase specii interesante, unele relicte glaciare, ecosistemele xerofite de pe Tâmpa sau Dealul Cetatii sunt populate de numeroase specii de ichneumonide, etc.
Apele de munte si de ses sunt populate de specii diferite de pesti (pastravi, lipan, mreana, etc.) iar în sistemele cu exces de umezeala, ca si în paduri, abunda specii de amfibieni, reptile, pasari (sorecarul comun, sorecarul încaltat, barza alba, barza neagra, vânturei, hereti, potârnichi, acvile, cocosul de munte, prundarisul de piatra) si mamifere (capra neagra, ursul, capriorul, mistretul, râsul, etc).

Obiective turistice naturale:

  • M-tii Bucegi: relief stancos cu varfuri si creste, modelat in conglomerate; circurile si vaile glaciare (Gaura, Malaiesti, Tiganesti); relief calcaros din zona de vest Grohotis-Strunga.
  • M-tii Ciucas: relief de eroziune diferentiata in conglomerate (martori de eroziune): turnuri, ciuperci, stanci ce inchipuie chipuri de om sau de animale etc.
  • M-tii Fagaras: relief cu trasaturi alpine (circuri si vai glaciare, creste, varfuri piramidale); Vf. Vistea Mare, cel de-al doilea varf al trapezului stancos, marcat de cel mai inalt varf al Romaniei - Vf. Moldoveanu; Lacul glaciar Urlea.
  • M-tii Persani: Bazaltele de la Racos, rezervatie geologica - coloane de bazalt poliedrice, cu inaltimi de 12-15 m.
  • M-tii Piatra Craiului (sectorul nordic), cu relief calcaros; Prapastiile Zarnestilor, chei cu o lungime de 4 km si energia reliefului de peste 200 m.

Alte obiective turistice:

  • Brasov - biserica Bartolomeu, biserica Neagra (cea mai mare biserica gotica din Romania) si centrul istoric al orasului, biserica Sf. Nicolae, cartierul Schei, fragmente din fortificatiile orasului.
  • Biserici fortificate - Cincsor, Cincu, Codlea, Drauseni, Harman, Homorod, Prejmer, Viscri;
  • Castelul Bran
  • Cetati taranesti - Feldioara, Rasnov, Rupea; Fagaras - cetatea;
  • Manastirea Sambata.

 

Hotel Belvedere Brasov - situat pe drumul de Poiana ofera o panorama incantatoare asupra orasului.

PoianaBrasov.org - portal cazare si prezentare statiune turistica

Galerie fotografii
Statuia Honterus

Agentia de Turism
O.M.TRAVEL - Brasov
Fundatura Rosiorilor nr. 2
500102 Brasov Romania
Telefon:
+40 268 54 77 55
+40 268 54 77 66
Fax:
+40 268 54 77 22
Mobil:
+40 727 111 888 
 
+40 752 223 333 
E-mail:
© Copyright 2001-2007 OMTravel SRL
Politica de confidentialitate |  Termeni de utilizare |  Despre rezervarea online
Functioneaza cu LOGShop - www.log.ro

Reteaua proprie:  www.omtravel.ro /  www.poianabrasov.org /  www.brasovturism.ro / www.scheinewhomes.ro / www.terensanpetru.ro /  www.limage.ro