Prima pagina |  Harta Brasovului |  Articole |  Despre rezervarea online |  Portal Poiana Brasov |  Contact
|
Portal informare turistica Brasov - brasovean.ro: Informatii despre regiunea Brasov si Poiana Brasov. Cazare, gastronomie, restaurante, pizza, hoteluri, pensiuni, harta Brasov si Poiana Brasov, baruri si cluburi, cultura, teatru, monumente, galerii fotografii, cetatea Brasovului, Biserica Neagra, curs valutar, telefoane, magazin virtual, relaxare
Liceul Andrei Saguna Biserica Evanghelica Maghiara Hanul Vechi Biserica Ortodoxa \ Casa Paul Richter Casa sorei domnitorului Brancoveanu Turnul Alb
Va aflati aici: Prima pagina > Noutati


"Orient Express-ul" va opri, din nou, in Brasov! Poftiti in vagoane...
04.10.2006  

Duminica 8 octombrie 2006, incepand cu ora 19, supergrupul „Orient Express” condus de pianistul Harry Tavitian, va concerta la sala Reduta, din Brasov, cu ocazia zilei mondiale „Hospice”. Spectacolul are ca scop strangerea de fonduri pentru bolnavii incurabili si este organizat de Fundatia „Hospice, Casa Sperantei”.

Harry Tavitian: „Orient Expressul e o formatie de etno-jazz inedita pentru Romania, atat ca dimensiuni cat si ca repertoriu. Alaturi de mine se vor afla la Brasov cativa dintre cei mai buni muzicieni ai jazzului romanesc actual: Hanno Hoefer (chitara), Mihai Iordache (sax), Jimi El Lako (vioara), Octavian Barila Andreescu (bas) si Mario Florescu (baterie). Muzica noastra este un aliaj in care sunt topite traditiile muzicale ale popoarelor din Balcani. Astfel, vor fi auzite ecouri romanesti – bineinteles – dar si bulgaresti, grecesti, turcesti, sarbesti si chiar armenesti.

Asa cum Orient Express-ul este trenul care leaga Parisul de Constantinopol, trecand prin marile centre culturale ale Europei, la fel si noi, prin muzica, situam spatiul romanesc ca teritoriu de sinteza intre gandirea occidentala si miresmele Orientului”.

Harry Tavitian ne-a declarat: “Revin cu mare placere in Brasov, la invitatia echipei de profesionisti de la Hospice. Sper ca fanii de jazz sa fie si de aceasta data alaturi de noi si organizatori, pentru a aduce o raza de speranta copiilor si adultilor din Brasov care sufera de boli incurabile si sunt ingrijiti de Hospice”.

Biletele se pot cumpara de la Hospice Casa Sperantei str Sitei nr.17 A, de la Standul Hospice din Piata Sfatului iar in ziua concertului, de la Centrul Reduta.


Alte informatii: Gabriela Tokes mobil 0724 - 312546
http://hospice.ong.ro/index.htm


0722 269499 – Harry Tavitian
http://www.itcnet.ro/tavitian/orexpr.htm

Cateva extrase din presa, despre Harry Tavitian & “Orient Express”

Vineri, 5 martie 1999, atmosfera incendiara la celebrul club Laptaria lui Enache din Bucuresti. Se lansa, printr-un concert primit cu urale de public, un supergrup format din crema tinerilor muzicieni de jazz si blues din România. Initiatorul acestui proiect etno-jazz este unul dintre cei mai apreciati oameni de jazz din ultimii douazeci de ani, Harry Tavitian, care demonstreaza ca nu este „doar” un pianist de exceptie, un maestru al improvizatiilor, un showman exploziv, ci si un foarte inspirat sef de orchestra. (Iulian Ignat despre debutul Orient Expressului, in Formula AS)

Vedeta primei seri a Festivalului de jazz Bucuresti: Harry Tavitian, deja o legenda a jazzului romanesc. Mult antren si culoare, exotism, show-ul face deja parte din regia spectacolului (inclusiv miscarea scenica, inclusiv costumatiile pitoresti) si place unui public dispus sa primeasca acest gen. Inutil sa spunem ca ne-a placut spectacolul lui Tavitian, ne-am bucurat ca l-am revazut si admirat -inca-o-data-si-a-nu-mai-stim-cata-oara. Orient-Express-ul este o etapa de maturitate a jazzmanului constanteano-european. (Florian Baiculescu, Observator Cultural, noiembrie 2001)

Cu Orient Express-ul la Expo 2000 – Hanovra
Exista la Harry Tavitian o mare bucurie de a cînta. Nu doar sa simti muzica, nu doar sa traiesti muzica, pur si simplu sa te bucuri de ea. Orient Express-ul lui Tavitian a fost o mare bucurie si pentru spectatorii de la Hanovra. Printre atîtia interpreti de jazz din lumea de azi, Tavitian dovedeste ca este un muzician. Si pentru ca oferim impresii de la Expozitia Mondiala, sa spunem foarte limpede ca, abia azi, calea ferata – atît de dorita de Germania, Berlin-Bagdad este realizata de Orient Express-ul lui Tavitian. (Wolfgang Müller - Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Harry Tavitian a ajuns la Hanovra în Orient Express
Mai mult decât o pitoreasca pata de culoare, Orient Express-ul lui Harry Tavitian este o stare de spirit. Inclusiv în spatiul Expozitiei Universale de la Hanovra, unde fenomenul multiculturalitatii este la el acasa. Membrii formatiei realizeaza un veritabil show multicolor si captivant, inclusiv în ceea ce priveste vestimentatia: costumele preiau idei din moda oraseneasca balcanica a secolului 19. Harry Tavitian reuseste sa tina cârma dreapta între solicitarile unui public larg si calitatea actului artistic (Dumitru Avakian – Ziarul Financiar, august 2000)

Clar de delir
Despre ce-am auzit aseara, mi-e, ca de obicei, greu sa vorbesc. Asa cum am spus si cu alte ocazii, e ca si cum as incerca sa descriu trecerea unei turme de bizoni prin palnia unui crin. Parca mai salbatici ca niciodata, muzicienii de la Orient Express, stransi in jurul lui Tavitian, au reusit sa stoarca inima Balcanilor de tot rasu' plansu', de tot absurdul, toate spaimele, tresaririle, bucuriile stranse-n 1000 de ani. Dar desfraul sonor a fost atat de curat incat cea mai potrivita sentinta pentru ce-am auzit ar fi « clar de delir »  (Mugur Grosu - Ziua, septembrie 2002)


Anterioare Cupa Magura si Memorial Nae Popescu la Dambu Morii 
Sonete la Casa Galbena Urmatoare


 

Agentia de turism OMTravel din Brasov

PoianaBrasov.org - portal cazare si prezentare statiune turistica

Galerie fotografii
Statuile Bisericii Negre

Agentia de Turism
O.M.TRAVEL - Brasov
Fundatura Rosiorilor nr. 2
500102 Brasov Romania
Telefon:
+40 268 54 77 55
+40 268 54 77 66
Fax:
+40 268 54 77 22
Mobil:
+40 727 111 888 
 
+40 752 223 333 
E-mail:
© Copyright 2001-2007 OMTravel SRL
Politica de confidentialitate |  Termeni de utilizare |  Despre rezervarea online
Functioneaza cu LOGShop - www.log.ro

Reteaua proprie:  www.omtravel.ro /  www.poianabrasov.org /  www.brasovturism.ro / www.scheinewhomes.ro / www.terensanpetru.ro /  www.limage.ro