Prima pagina |  Harta Brasovului |  Articole |  Despre rezervarea online |  Portal Poiana Brasov |  Contact
|
Portal informare turistica Brasov - brasovean.ro: Informatii despre regiunea Brasov si Poiana Brasov. Cazare, gastronomie, restaurante, pizza, hoteluri, pensiuni, harta Brasov si Poiana Brasov, baruri si cluburi, cultura, teatru, monumente, galerii fotografii, cetatea Brasovului, Biserica Neagra, curs valutar, telefoane, magazin virtual, relaxare
Hotel \ Casa cu icoana Casa Negustorilor sau Podul batusilor Statuia lui Nicolae Titulescu Catedrala Ortodoxa \ Statuia lui Johannes Honterus Liceul Andrei Saguna


Cerbul de Aur 

Festivalul International „Cerbul de Aur” este un eveniment devenit traditie ce are loc an de an in Piata Sfatului din Brasov, care se organizeaza in lunile august-septembrie la Brasov. „Cerbul de Aur” este un spectacol-concurs de interpretare ce urmareste promovarea talentelor din Romania si de peste hotare.

 Desfasurat pentru prima data in 1968 - Teatrul Dramatic, festivalul a impus de-a lungul timpului vedete care s-au bucurat de mare succes in tara si in strainatate.

22 de solisti din 28 de ţări au concurat atunci pentru cucerirea Trofeului, care a plecat în Belgia cu Jacques Hustin. Deşi abia la început, evenimentul muzical organizat de România a fost supranumit "Festivalul din est care arată ca în vest‘‘

Un an mai târziu, Trofeul "Cerbul de Aur" revine acasă odată cu câştigarea concursului de interpretare de către românca Luminiţa Dobrescu.

Difuzat pe întregul glob în anul 1970, festivalul devine tot mai cunoscut, iar căştigarea unui premiu în concurs este unul de palmares pentru orice solist. Nume celebre astăzi, precum Julio Iglesias sau Christina Aguilera, care domină topurile şi au mii de fani în întreaga lume, au cântat pe scena braşoveană la început de carieră.

Therese Steinmetz (Olanda) în 1970 şi Anne Louise Hanson (Suedia) în 1971, sunt câştigătorii ediţiilor desfăşurate până la întreruperea festivalului, în anul 1972...

Reluat abia în 1992, "Cerbul de Aur" lansează noi vedete în muzica internaţională: Trie Utami (Indonezia), Arina Commodores (Lituania), Worthy Davis (SUA) şi Cramps in The Leg (Rusia), respectiv câştigătorii ediţiilor 1992 - 1995 ale festivalului.

Abia în 1996, dupa 27 de ani de peregrinări, Cerbul revine acasă datorită Monicai Anghel, care cucereşte trofeul râvnit de toţi participanţii.

Indonezia câştigă pentru a doua oară Trofeul în 1997, prin Meiske Shakila Sherhalawan, după care urmează înca 3 ani de intrerupere a celui mai important eveniment al muzicii româneşti.

România revine în forţă în 2001, atât cu organizarea festivalului, cât şi cu prestaţia celor care au reprezentat-o în competiţie, formaţia Proconsul reuşind să convingă juriul că merită marele premiu "Cerbul de Aur".

Trofeul mai rămâne acasă încă un an pentru că şi solista Paula Seling, reprezentanta României în 2002, a spulberat speranţele celorlalţi concurenţi sosiţi la festival din toată lumea.

2003 este anul în care chinezul Sho Baoliang cucereşte publicul şi juriul, care decide că merită cel mai râvnit premiu.

Eleanor Casar din Malta va câştiga trofeul "Cerbul de aur" în 2004.

În 2005, Trofeul Cerbul de Aur a plecat în Italia. Linda, născută din tată italian şi mamă româncă, a fost deseori comparată cu Anastasia, datorită timbrului său vocal special. Piesa ei "Aria, sole, terra e mare", a fost apreciată şi înainte de Cerbul de Aur, fiind premiată la prestigiosul festival de la San Remo.

Cerbul de Aur 2008 a ramas în România prin performanţa lui Razvan Krivach, care a câştigat simpatia publicului şi voturile juriului cu piesa "Too much love will kill you".

In 2009 marele premiu a fost câştigat de Antonino din Italia, fiindu-i înmânat de Paula Seling. Cerbul de Argint a fost înmânat formaţiei The Marker din România de Michael Lally, preşedinte al CIRCOM.

Alte informatii aici:  www.cerbuldeaur.ro

 


Anterioare  
Festivalul de Dramaturgie Contemporana Urmatoare


 

Statiunea Poiana Brasov

PoianaBrasov.org - portal cazare si prezentare statiune turistica

Galerie fotografii
Biserica Sf.Petru si Pavel

Agentia de Turism
O.M.TRAVEL - Brasov
Fundatura Rosiorilor nr. 2
500102 Brasov Romania
Telefon:
+40 268 54 77 55
+40 268 54 77 66
Fax:
+40 268 54 77 22
Mobil:
+40 727 111 888 
 
+40 752 223 333 
E-mail:
© Copyright 2001-2007 OMTravel SRL
Politica de confidentialitate |  Termeni de utilizare |  Despre rezervarea online
Functioneaza cu LOGShop - www.log.ro

Reteaua proprie:  www.omtravel.ro /  www.poianabrasov.org /  www.brasovturism.ro / www.scheinewhomes.ro / www.terensanpetru.ro /  www.limage.ro