Prima pagina |  Harta Brasovului |  Articole |  Despre rezervarea online |  Portal Poiana Brasov |  Contact
|
Portal informare turistica Brasov - brasovean.ro: Informatii despre regiunea Brasov si Poiana Brasov. Cazare, gastronomie, restaurante, pizza, hoteluri, pensiuni, harta Brasov si Poiana Brasov, baruri si cluburi, cultura, teatru, monumente, galerii fotografii, cetatea Brasovului, Biserica Neagra, curs valutar, telefoane, magazin virtual, relaxare
Liceul Honterus Bustul lui Ciprian Porumbescu Casa baroc provcincial Casa Ioan Barac Poarta Schei Casa Armatei Casa


Festivalul Etnovember 

21-23 Noiembrie 2009

Cea de-a a XII-a ediţie e Etnovember va debuta sâmbătă, în Aula Universităţii Transilvania. Organizatorii, 40 de studenţi de la diferite facultăţi, au reuşit să aducă la Braşov părţi din cultura internaţională, împărţite în patru categorii.

Turiştii vor avea parte de nu mai puţin de 20 de expoziţii, pornind de la carte, fotografie şi până la arhitectură. Pe lângă expoziţii, braşovenii se pot bucura de două concerte rare şi foarte importante: unul de percuţie şi celălalt de flamenco.

Sambata, incepand cu ora 13,00, la Aula Univesitatii "Transilvania" are loc deschiderea expozitiilor "Interventie in spatiul public brasovean", "No man"s land-uri urbane", un proiect cultural realizat de OAR Brasov-Covasna -Harghita si " MoNUmente UITATE", coordonata de Anca Bratuleanu, de la Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti.

De asemenea, vor fi expuse lucrari ale studentilor de la sectia Design Industrial de la Universitatea Tehnica a Moldovei din Chisinau si Design de mobilier - Proiecte si machete ale studentilor de la Facultatea de Silvicultura din Brasov.

"Linguri si saculeti, mici lucrari de eco-design", este denumirea unei alte expozitii iar elevii clasei a V-a de la Scoala de Arta "Hans Mattis Teutsch" din Brasov au propria expozitie, intitulata "Ochiul( ochi proaspat". Momentele muzicale vor fi sustinute de Corul de copii "Camerata vesela".

De la ora 18,00, la Poarta Ecaterinei se va deschide expozitia personala "Tropisme" a arhitectului Sami Rintala, din Finlanda.

Duminica, incepand cu ora 13,00, la Bastionul Tesatorilor au loc deschiderea festiva cu Haralzi a Targului cu mestesugari si un concurs de desen pentru copii.

Copiii de la ansambluri de dansuri din judet, dar si din Stroiesti, judetul Arges, vor sustine scurte programe artistice. Tot la Bastionul Tesatorilor se va organiza un atelier de confectionat si manuit papusi traditionale, iar Teatrul medieval cu Strajerii Coroanei si Trupa Menestrelii, alaturi de cavaleri, printese si vrajitoare vor contribui la buna dispozitie a participantilor.

Intrarea la Bastionul Tesatorilor va costa un leu, dar vizitatorii vor primi fie un medalion de lemn sau lut, fie un stegulet, toate inscriptionate cu mascota festivalului, Stephanus Aricius, care i-a luat locul capritei Aurica, mascota de anul trecut a festivalului.

De la ora 17,30 este programat Cortegiul Medieval cu torte pe traseul Bastionul Tesatorilor - Strada Sforii - Curtea Bisericii Negre - Piata Sfatului, unde va avea loc un foc de artificii.

Incepand cu ora 20,30, in Aula Univesitatii "Transilvania", Ansamblul de Percutie "Game" de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti va sustine un concert.

Luni, in ultima zi a festivalului, la Facultatea de litere a Univesitatii "Transilvania" va incepe la ora 14,00 un "Non-stop poetic", iar de la ora 15,00, la Muzeul Casa Muresenilor, se va desfasura workshopul "Modelare in lut". Ultima manifestare a festivalului va incepe la ora 20,00, la Casa Baiulescu, unde se vor desfasura un concert si un workshop de Flamenco cu "El trijo flamenco" din Sfantu Gheorghe si Targu Mures.Anterioare Festivalul de Dramaturgie Contemporana 
Festivalul International de Opera, Opereta si Balet Urmatoare


 

Statiunea Poiana Brasov

PoianaBrasov.org - portal cazare si prezentare statiune turistica

Galerie fotografii
Icoana Casa Schei

Agentia de Turism
O.M.TRAVEL - Brasov
Fundatura Rosiorilor nr. 2
500102 Brasov Romania
Telefon:
+40 268 54 77 55
+40 268 54 77 66
Fax:
+40 268 54 77 22
Mobil:
+40 727 111 888 
 
+40 752 223 333 
E-mail:
© Copyright 2001-2007 OMTravel SRL
Politica de confidentialitate |  Termeni de utilizare |  Despre rezervarea online
Functioneaza cu LOGShop - www.log.ro

Reteaua proprie:  www.omtravel.ro /  www.poianabrasov.org /  www.brasovturism.ro / www.scheinewhomes.ro / www.terensanpetru.ro /  www.limage.ro